هوش مصنوعیاخبار فناوری

اتحادیه اروپا اولین قانون جامع هوش مصنوعی جهان را تصویب کرد

قانونگذاران اتحادیه اروپا با اکثریت قاطع آرا، چراغ سبز نهایی را به قانون هوش مصنوعی این اتحادیه 27 کشوری نشان دادند. به این ترتیب، قوانین پیشگام جهانی برای هوش مصنوعی در مسیر اجرایی شدن در اواخر سال جاری قرار گرفتند.

پس از پنج سال از اولین پیشنهاد این مقررات، قانونگذاران در پارلمان اروپا با اکثریت قاطع آرا به لایحه “قانون هوش مصنوعی” رای دادند. انتظار می‌رود این قانون به عنوان یک الگوی جهانی برای سایر دولت‌هایی که با چگونگی تنظیم مقررات این فناوری در حال توسعه دست و پنجه نرم می‌کنند، عمل کند.

دراگوس تودوراچه، قانونگذار رومانیایی که یکی از رهبران مذاکرات پارلمان در مورد پیش‌نویس این قانون بود، قبل از رای‌گیری گفت:

«قانون هوش مصنوعی، آینده این فناوری را به سمت انسان‌محوری هدایت می‌کند، به سمتی که انسان‌ها کنترل این فناوری را در دست دارند و این فناوری به ما کمک می‌کند تا از اکتشافات جدید، رشد اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و شکوفایی پتانسیل انسانی بهره‌مند شویم.»

شرکت‌های بزرگ فناوری عموماً از لزوم وضع مقررات برای هوش مصنوعی حمایت کرده‌اند، با این حال برای اطمینان از اینکه هرگونه قانونی به نفع آنها عمل می‌کند، لابی‌گری می‌کنند. سال گذشته، سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، با مطرح کردن این احتمال که سازنده چت‌ جی پی تی (ChatGPT) ممکن است در صورت عدم توانایی برای انطباق با قانون هوش مصنوعی، از اروپا خارج شود، جنجال کوچکی به پا کرد. البته او بعداً این گفته را پس گرفت و اعلام کرد هیچ برنامه‌ای برای خروج ندارند.

اتحادیه اروپا با تصویب اولین قانون جامع هوش مصنوعی جهان، گامی بزرگ در جهت تنظیم این فناوری نوظهور برداشته است. این قانون که با اکثریت قاطع آرا در پارلمان اروپا به تصویب رسید، به عنوان یک الگوی جهانی برای سایر کشورها در زمینه نظارت بر هوش مصنوعی عمل خواهد کرد.

همانطور که ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس و توییتر، پیش‌بینی کرده بود، هوش مصنوعی به سرعت در حال پیشرفت است و به نقطه‌ای نزدیک می‌شود که از هوش انسان پیشی می‌گیرد. او در توییتی نوشت: «هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ باهوش‌تر از انسان می‌شود». این قانون جدید اتحادیه اروپا گامی مهم در جهت اطمینان از استفاده از هوش مصنوعی به طور ایمن و اخلاقی و به نفع بشریت است.

مقالات جذاب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا